FCR Media breidt uit op Nederlandse markt door overname van Youvia
FCR Media breidt uit...

FCR Media breidt uit op Nederlandse markt door overname van Youvia

· · 4 mins read

FCR Media wordt met deze overname de grootste digitale marketeer in de Benelux

Antwerpen/Amsterdam, 14 maart 2022 – Digitaal marketingbureau FCR Media neemt het bedrijf Youvia over en maakt daarmee een geografische uitbreiding op de Nederlandse markt mogelijk. De overname was een logische stap, aangezien de bedrijven van FCR Media en Youvia een grote strategische fit hebben. Beide bedrijven helpen kmos en zelfstandigen hun succes te vergroten door hun bedrijf optimaal vindbaar te maken op het internet met professionele digitale marketing en social media tools en diensten. Bovendien beheren beide bureaus de grootste bedrijvengidsen van hun land – zowel FCR Media als Youvia de digitale versie van De Gouden Gids en Youvia van De Telefoongids.

FCR Media neemt het Nederlandse Youvia over

FCR Media is de nummer 1 in digitale marketing voor zelfstandigen en KMO’s en stelt 250 mensen tewerk in België. FCR Media neemt vandaag het Nederlandse Youvia over. De bedrijven hadden in het verleden een zeer vergelijkbare scope: ze bieden beide een one-stop shop van digitale marketing oplossingen en geven advies aan KMO’s hoe ze nieuwe klanten kunnen winnen en hun zakelijk succes kunnen vergroten. Daartoe hebben ze een breed scala aan producten die KMO’s helpen met het hele proces van digitale marketing, waaronder websites & webshops, SEO, SEA, social media marketing en review management. De twee bedrijven bieden hiervoor ook regelmatig dezelfde tools aan.

“De missie van beide bedrijven komt overeen: We ondersteunen beide bedrijven om succesvol te zijn in het digitale tijdperk met zijn ontelbare en continue veranderingen op het gebied van media en marketing. We willen ervoor zorgen dat een kmo of bedrijf gevonden wordt waar potentiële klanten op zoek zijn naar een aanbieder van de gewenste producten of diensten. Gecombineerd en profiterend van onze synergieën kunnen we onze markten nog beter bedienen,” zegt Jon Martinsen, CEO van FCR Media. “Deze overname was dus een logische stap voor beide bedrijven. Wij van FCR Media kijken erg uit naar deze geografische uitbreiding en naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s om het Nederlandse en Belgische ondernemers nog beter bij te staan in hun digitale marketing.”

“Wij willen Raymond van Eck en zijn managementteam, alsmede alle medewerkers bedanken voor hun geweldige bijdragen aan Youvia gedurende het eigendom van European Directories. Triton Fund III verwierf in 2012 een groep bedrijven in European Directories en we zien dit als een geschikt moment voor een nieuwe strategische eigenaar om de ontwikkeling voort te zetten. Als marktleider in België is FCR Media een goede partner voor Youvia met competenties en ambities om de groei voort te zetten”, zegt Marcus Englert, Voorzitter van de Raad van Bestuur van European Directories Midco S.à r.l.

“Wij zijn zeer verheugd dat Youvia deel gaat uitmaken van FCR Media. Dit geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan onze propositie en onze digitale ambities te versnellen. Wij danken ook European Directories en Triton Partners voor de afgelopen 10 jaar waarin wij ons marktleiderschap in Nederland hebben kunnen voortzetten en kijken uit naar het volgende hoofdstuk werken met onze Belgische collega’s in de toekomst”. aldus Raymond van Eck, CEO van Youvia

Jon Martinsen, CEO van FCR Media: “We zijn erg blij met deze overname en geloven dat we veel van elkaar kunnen leren en het MKB nog beter kunnen begeleiden. Youvia en FCR Media hebben een goede strategische fit en werken met dezelfde tools. Bovendien hebben we dezelfde achtergrond: net als FCR Media is Youvia eigenaar van de nationale bedrijvengids: de Telefoongids, net zoals wij eigenaar zijn van het platform goudengids.be.”

Coronacrisis heeft behoefte aan online marketing versterkt

De coronacrisis heeft de overgang naar de online omgeving versneld en ondernemers gestimuleerd om hun producten online aan te bieden en hun online aanwezigheid te vergroten. Steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen zoeken nu professioneel advies over hoe ze de vele digitale tools en portals het best kunnen gebruiken om hun bestaande en potentiële klanten te bereiken. Voor ervaren en competente bureaus als FCR Media en Youvia is dit een uitgelezen kans om de omzet en het marktaandeel te vergroten.

Over Youvia

Youvia, voorheen DTG (De Telefoongids & Gouden Gids), biedt passende online marketing voor diverse MKB-bedrijven. Het bedrijf werkt aan de online aanwezigheid, online vindbaarheid, online bereik en online reputatie van hun klanten.

Over FCR Media

FCR Media heeft activiteiten in België, Tsjechië, Kroatië en Roemenië. FCR Media is zelfs het grootste Belgische digitale marketingbureau voor KMO’s en zelfstandigen. Door bedrijven optimaal vindbaar te maken op het internet en sociale media, stimuleren we hun verkoop. FCR Media heeft jarenlange ervaring in de KMO-markt. Een team van ervaren experts maakt en optimaliseert dagelijks websites, Google en Facebook advertenties en nog veel meer. Wij hebben partnerships met Microsoft, Bing & Google. Klanten kunnen rekenen op de expertise van gecertificeerde specialisten en een team van digitale experts die de online aanwezigheid van bedrijven optimaliseren op verschillende platformen, waaronder ons eigen platform zoals goudengids.be. Dankzij een klant- en resultaatgerichte aanpak van 270 medewerkers hebben we in totaal zo’n 26.000 tevreden klanten.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak