Val op met een unieke huisstijl
Het online centrum van je zaak
24/7 verkopen op het internet
Altijd op de hoogte van je prestaties
Professioneel op sociale media
Voor een stevige reputatie
Hét online platform voor je zaak
Voor een website die goed vindbaar is
Adverteren op Google en Bing
Kies voor de grootste bedrijfsgids
Altijd overal correcte gegevens
Verover de grootste bedrijfsgids
Succes op Facebook en Instagram
Op Google, Bing, Facebook en Instagram
Bereik je klanten overal
Beheer al je klanten met 1 platform
De beste manier om te scoren
Ontvang een gratis score van je website en online zichtbaarheid
Ontdek gratis of je bedrijfsgegevens correct verschijnen
Check gratis hoe ver jouw zaak staat op gebied van digitale marketing
Leer snel en gemakkelijk bij en schrijf je in voor onze gratis webinars
Wil jij graag snel en gemakkelijk bijleren over digitale marketing?
Je hebt waarschijnlijk al wel gezien dat sommige websites met http:// beginnen, maar dat de meeste een extra “s” bevatten, vergezeld van een hangslotje. Http is het protocol dat gebruikt wordt om data te verzenden tussen bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox en een website.
Het verschil tussen http en https is slechts één letter, maar wel een letter die een enorm verschil maakt. De “s” in “https” staat namelijk voor secure en verwijst naar SSL (Secured Socket Layer) of TLS (Transport Layer Security). Die twee certificaten versleutelen jouw gegevens zodat je ze op een veilige manier kunt versturen.
Vergelijk het met het geldtransport van een bank naar een andere locatie. Een bankmedewerker krijgt geen rugzakje met een paar miljoen euro mee om daarna (waarschijnlijk zéér) vrolijk op zijn fiets te springen en dat geld naar de bevoegde instantie te brengen. Daarvoor worden gepantserde wagens van professionele beveiligingsfirma’s ingeschakeld. Criminelen kunnen wel proberen om het geld te stelen, maar die poging zal niet erg succesvol zijn.
Een SSL-beveiliging kan je zien als zo’n gepantserde wagen met daarin jouw persoonlijke gegevens. Alleen wie ook over een sleutel van die wagen beschikt, krijgt toegang.
De “s” in “https” staat voor secure en verwijst naar een certificaat dat jouw gegevens versleutelt, zodat je ze op een veilige manier kan versturen.
Die beveiliging is geen overbodige luxe. Niet elke internetgebruiker heeft goede bedoelingen. Denk maar aan ‘phishing’, waarbij fraudeurs bestaande websites namaken om jouw gegevens te stelen.
Vooral websites van banken en betaaldiensten zoals PayPal zijn daar de dupe van. Het SSL-certificaat zorgt ervoor dat derden jouw gegevens niet kunnen onderscheppen en misbruiken. Bovendien krijgen enkel officieel erkende websites het SSL-certificaat toegekend. Dus als een website zonder https of hangslotje naar jouw financiële of persoonlijke gegevens vist, ben je best op jouw hoede.
Dat betekent natuurlijk ook dat (potentiële) klanten jouw website minder snel zullen vertrouwen als die niet beveiligd is.
Je snapt het plaatje: https staat garant voor veiligheid en dus ook voor betrouwbaarheid.
Maar dat is niet alles:
Https is een “ranking factor” van Google en bepaalt dus mee de positie van jouw website in de zoekresultaten. Als jouw website over een beveiligde https-verbinding beschikt, scoor je beter. Google Chrome geeft surfers zelfs een waarschuwing wanneer zij een website bezoeken die het hangslotje mist. En denk je dat potentiële klanten hun bankkaart bovenhalen wanneer hun internetbrowser alarmsignalen uitstuurt? Wij ook niet…
De meeste online opzoekingen gebeuren tegenwoordig op mobiele toestellen. Daarom gaat Google in de toekomst vooral de mobiele versie van websites gebruiken om hun positie in zoekresultaten te bepalen. En om de zoekervaring van mobiele internetgebruikers vlot te laten verlopen, riep Google de technologie “AMP” in het leven.
Dat staat voor ‘Accelerated Mobile Pages’ en het zorgt ervoor dat pagina’s vrijwel onmiddellijk laden op mobiele toestellen. En aangezien AMP https nodig heeft om te kunnen werken én mobiel een prioriteit is voor Google, scoren pagina’s die https gebruiken ook daardoor beter in de zoekresultaten.
Controleer het even via deze link. Als wij jouw website maakten, hoef je je geen zorgen te maken.
Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!
Onze experten delen hun kennis met jou.