Waarom moet je SEO en SEA combineren?
Home / Tips & tricks / Waarom moet je SEO e...

Waarom moet je SEO en SEA combineren?

· · 4 minuten

Je hebt een website maar geen publiek? Probeer eens een SEO-strategie om in de zoekresultaten van Google omhoog te klimmen. Of misschien overweeg je een betalende SEA-campagne? Of nog beter: lees hier waarom je seo en sea moet combineren!

Even opfrissen: wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO en SEA zijn manieren om met je website bovenaan de zoekresultaten te geraken. Via SEO doe je dit gratis met een kwalitatieve website vol relevante inhoud. Met SEA betaal je advertentieruimte bovenaan de zoekresultaten op basis van zoekwoorden. Hier gaan we dieper op de verschillen in.

De ene strategie sluit de andere natuurlijk niet uit en ze vullen elkaar uitstekend aan. Maar hoe juist?

Organisch en betalend: the best of both worlds

Mensen hebben vertrouwen in SEO, maar SEA biedt kracht en vrijheid. Wil je deze twee kenmerken van SEO en SEA combineren, dan heb je goud in handen!

Hoe kan je SEO en SEA combineren om op meerdere locaties gevonden te worden?

Ook al ben je actief in een bepaalde regio, het is logisch dat je soms ook buiten dit gebied gevonden wil worden om meer klanten aan te trekken. Hoe dan?

Zorg voor de juiste kernwoorden op je website zodat je regionaal scoort met je SEO en zet SEA in voor de ruimere regio. Zo vullen ze elkaar aan en ben je zichtbaar in de regio’s die je wenst.

Waarom SEO en SEA combineren als SEA volstaat?

Inderdaad, waarom zou je nog moeite steken in SEO als je met SEA iedereen kan bereiken? Het antwoord is eenvoudig:

SEO werkt op lange termijn en je moeite verdwijnt niet als je budget op is. Dit is wel het geval bij SEA. Bovendien zijn mensen vaak sceptisch ten opzichte van advertenties en klikken ze er niet op.

En wat als SEO volstaat?

SEO is een goed startpunt en kan volstaan in een kleine gemeente. Als je concurrenten echter wel inzetten op SEA, gaat dit ten koste van je zichtbaarheid. Betalende advertenties komen immers bovenaan te staan, waardoor jij zakt in de ranking.

Het grote voordeel van SEA? Het werkt onmiddellijk. Vanaf het moment dat je een campagne lanceert, word je gevonden. Het opbouwen van een goede positie via SEO kan maanden duren.

Je ziet het maar: om écht online vindbaar te zijn, moet je SEO en SEA combineren! Wil je meer weten of je strategie met ons bespreken? Neem contact op met onze digitale experten. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en vinden we een oplossing op maat.

Succes!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak