Online verkopen: hoe start ik?
Online verkopen: hoe...

Online verkopen: hoe start ik?

· · 4 minuten

E-commerce is al lang in opmars. Steeds meer mensen kopen online, maar hoe begin je als kmo aan online verkopen? Hier lees je er alles over!

Het belang van online verkopen

Wist je dat we jaarlijks gemiddeld meer dan €1000 online spenderen? Daar wil je met je eigen zaak toch ook van profiteren, niet? In dat geval heb je nood aan een professionele webshop, en dringend. Want kmo’s zetten amper in op online verkopen, en zo ben jij je concurrentie voor.

Een webshop biedt talloze voordelen. De belangrijkste: je bent in staat om 24/7 te verkopen. Geen last van openingsuren of afstand, want iedereen met een internetverbinding vind je webshop online. Zo breid je je publiek aanzienlijk uit en win je misschien zelfs aan naamsbekendheid.

2 manieren van online verkopen

Er zijn twee verschillende manieren om een webshop aan je zaak te voegen. Enerzijds creëer je je eigen webshop, anderzijds gebruik je een bestaand, algemeen platform zoals bol.com om je producten op te verkopen.

Hoewel die tweede methode een pak eenvoudiger is – je bespaart heel wat tijd en moeite met een extern platform niet zelf moet onderhouden, is ze niet ideaal. Het is voordeliger om een eigen webshop te hebben, want enkel zo blijf je de baas over je eigen producten. Bovendien heb je geen kosten voor het gebruiken van een ander platform en moet je op je eigen webshop niet opboksen tegen concurrentie.

Je eigen webshop opstarten

Natuurlijk kies je met een webshop wel voor de meest intensieve optie. Je moet een goed concept uitdenken waarin je producten of diensten mooi uitgelicht worden. Het koopproces moet veilig en eenvoudig zijn voor de klant, en de levering moet opgevolgd worden.

Veel moetjes dus. Heb je al nagedacht over je doelpubliek? En hoe gaan klanten je webshop vinden? Ten slotte moet je ook nog rekening houden met de wetgeving omtrent privacy, cookies en andere algemene voorwaarden. Duizelt het allemaal al voor je oren? Geen paniek!

Samen gaan we ervoor!

Het is duidelijk dat een eigen webshop de moeilijkste, maar ook de beste optie is voor een kmo. Bovendien moet je je ook niet druk maken over alle technische aspecten die komen kijken bij het opstarten van een webshop. Dat doen wij wel!

Voel je het al kriebelen om te beginnen met online verkopen? Neem zeker een kijkje in ons webshopaanbod en wie weet vind je wel wat naar je zin! Heb je al een online winkel? Lees hier dan de 5 beste tips om je online verkoop te boosten! Weet dat we bij FCR Media altijd voor al je vragen en opmerkingen klaar staan.

Deze blog is een samenvatting van het webinar E-commerce dat we op 8 juni 2023 organiseerden. Ben je benieuwd naar onze andere webinars? Neem een kijkje en schrijf je gratis in!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak