4 tips om van je webshop een succes te maken
Home / Tips & tricks / 4 tips om van je web...

4 tips om van je webshop een succes te maken

· · 4 minuten

Een webshop wordt steeds meer onmisbaar. Een kwalitatieve, overtuigende webshop is een aanvullend saleskanaal en zorgt voor rendement. Ervaring leert ons dat de onderstaande 4 elementen alvast essentieel zijn om tot een succesvolle webshop te komen. Hou er rekening mee, zo maken we samen van je webshop een doorslaggevend succes!

1. Kies voor eenvoudig en gemakkelijk

Een klant die je webshop bezoekt, is zich vaak volop aan het informeren. Eenvoudig je boodschap overbrengen is dan ook essentieel. Een naadloze ervaring is noodzakelijk om succes te boeken en de (potentiële) klant te overtuigen.

Hou de drempel laag en bied informatie zo bondig mogelijk aan. Zorg bovendien dat bestellen en betalen kinderspel is en dat klanten snel hun weg vinden op je site. Hoe minder drempels, hoe groter de kans op verkoop!

2. Zorg ook voor service op het net

Hoe maak je als handelaar het verschil? Met je service natuurlijk. Op het internet mag je dan wel geen fysiek contact hebben, dat wil niet zeggen dat je geen geweldige service kunt bieden.

Zo kan je naast een contactpagina er misschien ook voor zorgen dat je per chat of app bereikbaar bent? Een foto van jezelf of het team helpt ook al om een band te scheppen. Zo verlaag je de drempel en weten de mensen met wie ze zaken doen, voor sommigen een hele geruststelling!

3. Zorg voor een professionele afhandeling

Een bestelling die niet tijdig geleverd wordt of je klant in het ongewisse laten? Een domper! Mensen verwachten een snelle en vlekkeloze afhandeling. Zorg dus dat je leveringsproces op orde is, nadat er op je website is besteld.

Informeer je klanten over de levering en breng ze zeker op de hoogte moesten er zaken wijzigen. Bij het leveren van goederen komt best wel wat kijken, zorg dus dat je dit tot in de puntjes navolgt. Let er ook op dat juridisch alles waterdicht is.

4. Hou het veilig!

Webshops van FCR Media voorzien we standaard van een optimale beveiliging en de nodige SSL-certificaten. Klanten verwachten immers dat hun transactie veilig verloopt en dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn.

Denk na hoe je zelf de gegevens van je klanten opslaat en hoe je ze beveiligt. Jij wil niet de ondernemer zijn die in de krant komt met een datalek!

FCR Media zorgt voor je professionele webshop

Nood aan een webshop op maat die eenvoudig te beheren is en het nodige rendement oplevert? Bij FCR Media zijn we al jaren thuis in webshops en beschikken we over meerdere opties. Wij denken graag met je mee over je nieuwe webshop en hoe je e-commerce kunt aanpakken.

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Geef ons een seintje en wij zorgen voor een betaalbare website die je omzet de hoogte in jaagt.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak