4 tips om van jouw webshop een succes te maken
Home / Tips & tricks / 4 tips om van jouw w...

4 tips om van jouw webshop een succes te maken

· · 7 mins read

Een webshop wordt vandaag de dag steeds meer onmisbaar. Een kwalitatieve, overtuigende webshop vormt een aanvullende saleskanaal wat voor rendement zorgt. De ervaring leert ons dat de onderstaande 4 elementen alvast essentieel zijn om tot een succesvolle webshop te komen. Houd er rekening mee, zo maken we samen van jouw webshop een doorslaggevend succes.

1. Kies voor eenvoudig en makkelijk navigeerbaar

Een klant die op jouw webshop komt is zich vaak volop aan het informeren, eenvoudig je boodschap overbrengen is dan ook essentieel. Een naadloze ervaring is noodzakelijk om succes te boeken en de (potentiële) klant te overtuigen. Houd de drempels laag en lever de informatie zo bondig mogelijk aan. Zorg bovendien dat bestellen en betalen kinderspel is en dat klanten snel hun weg vinden op je site. Hoe minder drempels, hoe groter de kans op verkoop.

2. Zorg ook voor service op het net

Hoe maak je als handelaar het verschil? Met je service natuurlijk. Op het internet mag je dan wel geen fysiek contact hebben, dat wil niet zeggen dat je geen geweldige service kunt bieden. Zo kun je naast een makkelijk vindbare contactpagina en contactgegevens misschien ook zorgen dat je per chat of app bereikbaar bent. Een foto van jezelf of het team helpt ook al om een band te scheppen. Zo verlaag je de drempel en weten de mensen met wie ze zaken doen, een hele geruststelling voor sommigen.

3. Zorg voor een professionele afhandeling

Een bestelling die niet tijdig geleverd wordt of je klant in het ongewisse laten? Een domper! Mensen verwachten vandaag de dag een snelle en vlekkeloze afhandeling. Zorg dus dat je je leveringsproces op orde hebt, nadat er op je website is besteld. Informeer je klanten over de levering en breng ze zeker op de hoogte moesten er zaken wijzigen. Bij het laten leveren van goederen komt best wel wat kijken, zorg dus dat je dit netjes op orde hebt. Let er ook op dat juridisch alles waterdicht dichtgetimmerd is.

4. Beveiliging

Onze webshops voorzien we standaard van een optimale beveiliging en de nodige SSL-certificaten. Klanten verwachten immers dat hun transactie veilig verloopt en dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn. Denk ook na hoe je zelfs de gegevens van je klanten opslaat en hoe je ze beveiligd. Jij wil niet de ondernemer zijn die in de krant komt met een datalek.

Een webshop is makkelijk maar wel anders

Als winkelier, handelaar en/of KMO heb je in het in de vingers om aan klanten te verkopen, maar houd er rekening mee dat een webshop een aanvullend, maar ander businessmodel is. Online verkopen is een sport op zich. Met gerichte ondersteuning op sociale media en met Google Ads kan iedereen van zijn/haar webshop een succesverhaal maken, maar goed nadenken is de boodschap.

FCR Media zorgt voor jouw professionele webshop

Nood aan een webshop op maat die eenvoudig te beheren is en het nodige rendement oplevert? Bij FCR Media zijn we al jaren thuis in webshops en beschikken we over meerdere opties. Wij denken graag met je mee over jouw nieuwe webshop en hoe je e-commerce kunt aanpakken. Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Geef ons een seintje en wij zorgen voor een betaalbare website die de omzet de hoogte in jaagt.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak Bel me op