SEO & SEA: De ultieme combinatie
Home / Tips & tricks / SEO & SEA: De u...

SEO & SEA: De ultieme combinatie

· · 8 mins read

Vandaag de dag, moet je als zelfstandige of ondernemer aanwezig zijn op het internet. Daarbij is een eigen website essentieel, maar minstens even belangrijk is verkeer naar je website genereren. De ultieme combo om dat te bewerkstelligen? Combineer organisch verkeer (SEO) met betalend verkeer (SEA)!

SEO & SEA: De ultieme combinatie

Bovenaan staan in de zoekmachines is de beste manier om nieuwe bezoekers aan te trekken. Wie wil er nu niet op de eerste plaats staan blinken als er relevante zoekwoorden worden ingegeven? Jammer genoeg kun je dit onmogelijk gratis bereiken en al helemaal niet op korte termijn. Bovendien moet je op heel wat trefwoorden goed scoren. Hoe je dit bereikt? Door een efficiënte strategie te hanteren die meerdere tools combineert. Door gerichte SEO- en SEA-campagnes te combineren bereik je het optimale resultaat.

Organische en betalend: Het beste van beide werelden

Er zijn heel wat voordelen aan een goede organische positie, maar SEA vult dit perfect aan. Beide zijn belangrijk. Onthoud immers dat als jij de prospects en klikkers niet naar je website haalt, je concurrent dit doet en er van profiteert.

De voordelen van SEO in een notendop:

  • Zorgt voor een langetermijnresultaat. Zet je je inspanningen even stop, dan heeft dit niet onmiddellijk impact op je positie in de zoekmachines. Let wel, wijzigingen van algoritmes en de inspanningen van concurrenten kunnen wel meespelen.
  • Organische resultaten worden als betrouwbaar gepercipieerd. Natuurlijke resultaten worden hoger ingeschat dan betalende resultaten.

SEA heeft dan weer andere voordelen:

  • Het wordt mogelijk om mits betaling, helemaal bovenaan te staan.
  • Je kunt aan remarketing doen. Zo kun je mensen blijven benaderen die al interesse hebben getoond.
  • Scoren op meerdere zoekwoorden is perfect mogelijk.
  • Je kunt heel gericht geografisch targeten.

Combineer je het vertrouwen dat mensen hebben in SEO met de vrijheid en kracht van SEA, dan heb je goud in handen.

Ik wil op meerdere steden makkelijk gevonden worden, hoe slaag ik daar in?

Dit is een vraag die we geregeld krijgen. Het is niet abnormaal dat als je actief bent in een bepaalde regio, je soms ook net buiten dit gebied gevonden wil worden om meer klanten aan te trekken. Jammer genoeg is het zeer moeilijk om je website te optimaliseren voor verschillende regio’s en toch geloofwaardig over te komen bij de zoekmachines en klanten.

Stel je voor dat je een verwarmingsspecialist bent uit Gent, dan wil je op je site waarschijnlijk niet aangeven dat je ook in Temse, Sint-Niklaas, Lokeren en Antwerpen aanwezig bent. Zelfs al ben je over heel België actief, dan nog kun je onmogelijk heel België bereiken op een organische manier. Met SEA is dit wél mogelijk.

Zorg voor de juiste kernwoorden op je website zodat je regionaal scoort met je SEO en zet SEA in voor de ruimere regio. Zo vullen ze elkaar aan en ben je zichtbaar in de regio’s die je wenst.

Waarom niet enkel inzetten op SEA?

Weer een vraag die we geregeld krijgen. Waarom nog investeren in SEO als we met SEA iedereen kunnen bereiken?

Het antwoord is eenvoudig:

  • SEO werkt op lange termijn en het werkt verdwijnt niet als je budget op is. Bij SEA is dit wel het geval. Bovendien kun je op je belangrijkste trefwoorden bijzonder goed scoren met SEO.
  • Er zijn heel wat mensen die niet op betalende advertenties klikken. Heel wat mensen scrollen gelijk naar de organische resultaten. Die mis je, als je niet inzet op SEO.

Een recente studie wijst er op dat maar liefst 47% van de kliks voortkomen uit SEO, terwijl SEA maar 4% kliks oplevert. Je ziet ook gelijk het percentage die geen enkele klik opleveren.

Om enkel in je eigen regio gevonden te worden, volstaat SEO, nee?

SEO is een goed startpunt en kan volstaan in een kleine gemeente. Als je concurrenten echter wel inzetten op SEA, dan kan dit ten koste gaan van jouw zichtbaarheid. Betalende advertenties komen immers bovenaan te staan, waardoor jij zakt in de ranking.

Als je zoekwoorden ook nog een heel generalistisch zijn zoals “loodgieter Antwerpen”, “loodgieter nodig Antwerpen”, “onderhoud kranen Antwerpen”, “lekke kraan” of zelfs “loodgieter”, dan is het moeilijk om op een organische manier te scoren in Google.

Het grote voordeel van SEA? Het werkt onmiddellijk. Vanaf het moment dat je een campagne lanceert, word je gevonden. Het opbouwen van een goede positie via SEO kan maanden duren.

Meer weten of wil je je strategie bespreken? Neem contact op met onze digitale experten. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden en vinden we een oplossing op maat. Aarzel niet om ons te bellen.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak Bel me op