Foto’s op je website: de 5 grootste voordelen
Foto’s op je w...

Foto’s op je website: de 5 grootste voordelen

· · 5 minuten

Foto's zijn de ideale manier om je website aantrekkelijker te maken, maar het is meer dan dat! Lees hier de 5 grootste voordelen van foto's op je website, en ga vooral met nummer 5 aan de slag!

Foto’s hebben een visuele aantrekkingskracht

Mensen onthouden véél sneller beelden dan woorden. Als er mooie foto’s op je website staan van bijvoorbeeld je producten of resultaten trekken ze meteen de aandacht van je bezoekers.

Met de juiste foto’s creëer je trouwens een band met je bezoekers. Beelden kunnen mensen tot actie oproepen – in het beste geval overtuigen ze bezoekers om je nieuwe klanten te worden!

Foto’s op je website zijn goed voor je portfolio

Werk je in een creatieve industrie zoals bijvoorbeeld de bouwsector? Zorg er dan voor dat er foto’s van je creaties op je website staan. Met mooi werk mag je stoefen!

Bovendien kom je geloofwaardig en professioneel over. Je toont je bezoekers duidelijk waar je zaak voor staat en wat je in je mars hebt. De bezoeker weet meteen waaraan en waaraf!

Foto’s tonen je transparantie en betrouwbaarheid

Niet enkel foto’s van je werk, maar ook van je mensen fleuren je website op. Toon letterlijk je gezicht aan je bezoekers en wek meteen sympathie op. Zo personaliseer je je merk en geef je het een gezicht!

Met foto’s van jezelf kom je ook authentiek over. Je bent duidelijk geen oplichter want je staat met naam en gezicht op je website, idealiter aan het werk of bij een tevreden klant!

Foto’s op je website zijn goed voor je SEO

Mensen houden van foto’s, maar Google ook! Met kwalitatieve foto’s, aangevuld met een duidelijke omschrijving, scoor je sowieso hoger in de zoekresultaten!

Daarnaast zorg je er met foto’s ook voor dat bezoekers meer tijd op je website besteden. Ook dit neemt Google in overweging om je website te beoordelen. Hier lees je meer over SEO en de mysteries van Google.

Met foto’s onderscheid je jezelf van je concurrenten

Maak je merk compleet onvergetelijk met foto’s op je website, want enkel zo onderscheid je jezelf van je concurrenten. Enkel jij biedt de beste service en je foto’s dienen als bewijs!

Alle bovenstaande voordelen samen zorgen er ook voor dat je klanten sneller échte fans worden, en zij vergroten je naambekendheid in jouw plaats! Zo laat je je concurrentie razendsnel achter je.

Conclusie

Foto’s zijn duidelijk een ongelofelijk krachtig hulpmiddel om je website te optimaliseren. Dus waar wacht je nog op? Haal dat fototoestel maar boven!

Wil je graag meer advies over je website? Lees hier dan onze 7 tips om je website te optimaliseren. Weet ook dat onze experts altijd klaar staan om je met je website te helpen. Contacteer ons vrijblijvend!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak