Een nieuw jaar, Google My Business in een nieuw jasje
Home / Tips & tricks / Een nieuw jaar, Goog...

Een nieuw jaar, Google My Business in een nieuw jasje

· · 5 mins read

Het begin van een nieuw jaar is traditioneel het moment voor een aantal veranderingen en daar doet ook Google lustig aan mee. Zo onderging Google My Business een naamsverandering en gaat deze tool voortaan als Google Business Profile door het leven. Ook enkele nieuwe features zagen het levenslicht.

Key takeaways
  • Google Search en Google Maps je Business Profile aanpassen en verifiëren
  • Je Google Business Profile wordt gebruiksvriendelijker
  • NetSync helpt je bij lokaal succes
  • Je bedrijfsgegevens blijven correct

De belangrijkste nieuwe feature in Google Business Profile?

Voortaan kun je rechtstreeks in Google Search en Google Maps je Business Profile aanpassen en verifiëren. In 2022 houdt de GMB-app op met werken en wordt dit samen met je dashboard om meerdere locaties op één account te beheren, de enige optie.

Enerzijds biedt dit als voordeel dat je alles sneller en makkelijker kunt gaan aanpassen, maar anderzijds kan nu ook iedereen aanpassingen doorvoeren, foto’s toevoegen, … Kortom, geregeld checken of alle info correct is, is aangewezen.

Wat is de impact van deze nieuwe feature?

De impact valt niet te onderschatten, want de tool wordt een stuk gebruiksvriendelijker. Logisch, want lokale SEO wint aan belang en door actief bezig te zijn met je Google Business Profile speel je hier op in. Bij FCR Media hebben we de tools in huis om van jouw lokale SEO een succes te maken. Door een doorgedreven lokale SEO-campagne te combineren met NetSync, ben je perfect gepositioneerd om te groeien en lokaal succes te boeken.

Kiezen voor NetSync is kiezen voor lokaal succes

Kiezen voor NetSync is kiezen voor een up-to-date Google Business Profile. De meerwaarde? Consumenten schatten een bedrijf met een bijgewerkt en correct profiel veel hoger in, je bedrijf genereert tot 7 keer meer kliks en de kans op lokale bezoekers ligt maar liefst 70% hoger. En jij had nog een reden nodig? GBP levert je omzet op!

En veiligheid …

Als ondernemer wil je uiteraard dat je bedrijfsgegevens correct zijn en dat niet iedereen er aan kan morrelen. Dat is exact waar je zeker van kunt zijn als je kiest voor NetSync. Met onze tool houd jij de touwtjes in handen en beveilig je je gegevens. Zo hoef je niet voortdurend je bedrijfsprofiel in de gaten te houden, maar kun je je tijd investeren in ondernemen.

Meer weten?

Wens je meer te weten over de veranderingen en/of Google Business Profile? Wij vertellen je er graag meer over. Met plezier doen we ook alle troeven van NetSync uit de doeken. Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak