Wat is Voice Search?
Wat is Voice Search?

Wat is Voice Search?

· · 3 minuten

Terwijl mensen hun zoekopdrachten nog vaak intypen, groeit het gebruik van Voice Search (gesproken zoekopdrachten) constant. Maar wat is Voice Search nu eigenlijk en waarom is het belangrijk voor je bedrijf?

Voice Search in een notendop

Voice Search verwijst naar het gebruik van gesproken opdrachten om online informatie te zoeken in plaats van traditionele getypte zoekopdrachten. Dus in plaats van te typen, praat je gewoon tegen je smartphone, slimme speaker of ander toestel.

Je zegt simpelweg: “Waar is het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant?” en je belandt meteen op de zoekresultaten van alle Italiaanse restaurants bij jou in de buurt. Dat is de kracht van gesproken zoekopdrachten!

Waarom zou je kiezen voor gesproken zoekopdrachten?

De aantrekkingskracht van Voice Search ligt in het gemak. Je gebruikt natuurlijke, gesproken zinnen in plaats van getypte zoekwoorden, waardoor je sneller kan surfen.

Bovendien spreek je ook sneller dan dat je kan typen. Je bespaart er een hoop vingerbewegingen mee en je verlaagt de kans op fouten, die je irrelevante zoekresultaten zouden opleveren.

3 redenen om je bedrijf te richten op Voice Search

1. Ideaal voor smartphones

Steeds meer mensen surfen mobiel, dus steeds meer mensen gebruiken gesproken zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je online aanwezigheid is aangepast aan deze trend!

2. Lokale zoekopdrachten

Veel gesproken zoekopdrachten gaan over lokale informatie. Optimaliseer je online aanwezigheid zodat je bedrijf gemakkelijk te vinden is voor potentiële klanten in de buurt.

3. Impact op SEO

Google houdt van websites die innoveren. Wil je met je website dus hoger verschijnen in de zoekresultaten, dan moet je ook inzetten op gesproken zoekopdrachten.

FCR Media helpt je met Voice Search

Bij FCR Media begrijpen we het belang van Voice Search in de huidige digitale wereld. Onze SEO-diensten zijn niet alleen gericht op traditionele zoekmethoden, maar ook op de optimalisatie van gesproken zoekopdrachten. Dankzij geavanceerde strategieën helpen we je bedrijf opvallen én klimmen in Google!

Contacteer ons en ontdek hoe FCR Media je bedrijf online succesvol maakt. Samen ontdekken we de voordelen van SEO en vergroten we je online zichtbaarheid!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak