Online afsprakenplanner voor kappers
Online afsprakenplan...

Online afsprakenplanner voor kappers

· · 4 minuten

Wil je tijd én klanten winnen voor je kapsalon? Dan moet je werken aan je planning. Wist je dat er online afsprakenplanners bestaan die al je administratie overnemen zodat jij je gewoon op je salon kunt focussen? Lees er in deze blog alles over!

Het belang van efficiënt plannen

Een efficiënte planning biedt tal van voordelen, zowel voor jou als voor je klanten. Het draait allemaal om het optimaliseren van je afspraken en inkomsten. Is er iets mooier dan een compleet gevuld schema waarin alle afspraken elkaar opvolgen, met af en toe een pauze voor jezelf?

Een efficiënte planning zorgt ook voor gelukkigere klanten. Als ze amper op hun beurt moeten wachten en persoonlijke aandacht krijgen, zowel in je kapsalon als in de online communicatie, komen ze terug. Misschien nemen ze wel hun vrienden mee of schrijven ze een positieve review!

Welke problemen ondervinden kappers…

De nummer 1 ergernis bij kappers? Klanten die niet komen opdagen. Een overzichtelijke dagplanning maken is een kunst op zich en klanten die hun kat sturen, brengen alles in de war. Met afspraakherinneringen voorkom je dit deels, maar heb jij tijd om al je klanten een berichtje te sturen?

Een andere belangrijke uitdaging voor kappers is het beheren van klantinformatie en hun voorkeuren zonder een geïntegreerd systeem. Dit vormt een aanzienlijke hindernis aangezien een gestructureerde aanpak essentieel is om een persoonlijke en efficiënte service aan je klanten te bieden.

… en hoe lost een online afsprakenplanner ze op?

Gelukkig hebben problemen oplossingen, en de oplossing voor hun planning vinden kappers in een online afsprakenplanner. Dit is je online assistent die 24/7 bereikbaar is en heel wat tijdrovende taken van je overneemt.

Een online afsprakenplanner stuurt automatische herinneringen en helpt je planning optimaliseren. Klanten kunnen zelf afspraken boeken zonder dat je bereikbaar moet zijn. Zo win je heel wat tijd – tot wel 8u per week. Natuurlijk resulteert gewonnen tijd ook in meer winst.

Hoe kies je de beste online afsprakenplanner?

Vergroot het gebruiksgemak voor jou, je medewerkers én je klanten met een afsprakenplanner die geautomatiseerde herinneringen, inclusief sms-opties, biedt. Kies een platform dat klantgegevens bijhoudt, eenvoudig online betaaloplossingen mogelijk maakt en enkele marketingfuncties bevat.

Zoek naar flexibiliteit die past bij je behoeften en selecteer een tool die niet alleen technologisch geavanceerd is, maar ook begeleiding en support biedt voor succes. Misschien past Sitee wel bij je zaak? Neem gerust een kijkje op hun website.

Onze 10 beste tips om je tijd zo nuttig mogelijk te besteden

  1. Maak gebruik van je website, Google, sociale media en e-mails om online boeken te promoten zodat meer klanten er gebruik van zullen maken.
  2. Moedig je klanten aan om online te boeken door beloningen aan te bieden, zoals kortingen of exclusieve toegang tot promoties.
  3. Zorg ervoor dat klanten eenvoudig de juiste opties kunnen kiezen wanneer ze een afspraak bij je boeken.
  4. Pas je beschikbaarheid aan en zorg ervoor dat je online afsprakensysteem synchroniseert met je persoonlijke agenda.
  5. Maak gebruik van geautomatiseerde herinneringen via e-mail en SMS om no-shows te verminderen.
  6. Hou klantvoorkeuren, afspraakgeschiedenis en contactgegevens bij om je klanten een gepersonaliseerde service te bieden.
  7. Pas je werktijden aan tijdens piekperiodes om meer klanten te bedienen tijdens drukke periodes.
  8. Verzamel feedback en reviews van klanten om je online reputatie te verbeteren. Vraag er actief naar!
  9. Zorg ervoor dat je online afsprakenplanner naadloos integreert met je website voor een soepele gebruikerservaring.
  10. Informeer klanten tijdens hun afspraak over de mogelijkheid om online te boeken of maak gebruik van gepersonaliseerde e-mails om hen aan te moedigen.

Wil je nog meer leren over online afsprakenplanners? Neem dan contact op met Sitee, de alles-in-één oplossing die je zaak runt én boost. Hun digitale experts helpen je graag verder!

Deze blog is een samenvatting van het webinar voor kappers dat we op 14 november 2023 organiseerden. Ben je benieuwd naar onze andere webinars? Neem een kijkje en schrijf je gratis in!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak