Waarom zijn blogs belangrijk voor je website?
Waarom zijn blogs be...

Waarom zijn blogs belangrijk voor je website?

· · 4 minuten

Tegenwoordig zijn blogs een belangrijk onderdeel van elke website, maar waarom eigenlijk? In deze blog bespreken we alle voordelen, waaronder het genereren van meer verkeer, het vergroten van je geloofwaardigheid, en het bieden van nuttige informatie aan potentiële klanten.

Blogs zijn belangrijk voor websiteverkeer

Net zoals deze blog, is een blog meestal een antwoord op een vraag. Potentiële klanten gaan vaak op zoek naar antwoorden en met een blog bied je meteen een duidelijk antwoord. Daar is Google bovendien ook fan van, dus hoe beter je blogs vragen beantwoorden, hoe hoger Google ze zal plaatsen in de zoekresultaten. Waarom dàt dan weer belangrijk is, lees je hier.

Blogs creëren een overzicht

Blogs geven extra informatie die je met je bezoekers wil delen, zonder dat je die informatie direct op je website moet plaatsen. Doe je dat wel, worden je webpagina’s al snel lang, onoverzichtelijk en onduidelijk. Een gestructureerde blogpagina lost dit op: je biedt duidelijke informatie in een handig overzicht van verschillende onderwerpen, en bezoekers kunnen snel je website browsen op zoek naar de informatie die ze nodig hebben.

Blogs zijn belangrijk voor je reputatie

Blogs trekken dus bezoekers naar je website via Google, maar er zijn nog kanalen. Je kan je blogs namelijk delen op sociale media zoals Facebook of Instagram om bezoekers naar je website te krijgen. Op deze platformen kan je trouwens ook gemakkelijk met je publiek interageren, wat goed is voor het imago van je zaak!

Bovendien stralen blogs ook een zekere professionaliteit en geloofwaardigheid uit. Je biedt informatie aan en profileert je bedrijf op die manier als een expert. Bezoekers hebben weinig reden om je in twijfel te trekken wanneer ze op je website relevante, recente en interessante informatie terugvinden!

En nu: zelf aan de slag

Voel je het al kriebelen om zelf een interessante blog te schrijven? Met dit stappenplan kom je al ver:

  • Kies een onderwerp. Het is heel belangrijk dat dit relevant is voor je doelgroep.
  • Bedenk een boeiende titel. Zo trek je de aandacht van je lezer en verhoog je de kans dat je blog effectief gelezen wordt.
  • Schrijf helder en duidelijk. Niemand heeft er wat aan als je blog te complex is en teveel technische termen bevat.
  • Integreer afbeeldingen en video’s. Ze trekken de aandacht en bovendien maken ze je blog aangenamer om te lezen.
  • Publiceer consistent. Zo trek je op regelmatige basis verkeer naar je website en creëer je betrokkenheid met je publiek.

Succes!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak