5 digitale trends in 2023
5 digitale trends in...

5 digitale trends in 2023

· · 5 minuten

De belangrijkste digitale trends van 2023 bouwen voort op die van vorig jaar, maar er verschijnen ook nieuwe ontwikkelingen aan de horizon. Reken maar dat we bij FCR Media het beste van beide werelden combineren. Daarom geven we je alvast de 5 belangrijke digitale trends mee zodat jij voorbereid aan het nieuwe jaar begint.

Trend 1 – Gepersonaliseerde (video)content op maat

We verdrinken met zijn allen in informatie. Enkel content op maat, en dan bij voorkeur (korte) video’s, dringt nog door. Stem je boodschap nog beter af op het individu om te scoren. Dit doe je door gegevens te capteren, je klanten door en door te kennen en ze vervolgens met pakkende content te boeien, overtuigen en binden. Bij FCR Media helpen we je alvast een handje met doelgericht te adverteren op sociale media.

Trend 2 – Focussen op de business en digitale marketing outsourcen

Face it, digitale marketing is specialistenwerk. Meer en meer ondernemers kiezen er dan ook bewust voor om hun digitale marketing uit te besteden aan één of meerdere gespecialiseerde partners. Alle trends volgen en de digitale marketing op punt houden, kost simpelweg te veel tijd als je een zaak moet runnen. Het spreekt voor zich dat we bij FCR Media graag de nodige ondersteuning bieden en ons steentje bijdragen aan je succes.

Trend 3 – Chatbots worden steeds slimmer

Heel wat websites en webshops gebruiken chatbots. Door middel van artificiële intelligentie worden die steeds slimmer. Het de klanten zo makkelijk mogelijk maken en alle drempels tot bestellen of contacteren weghalen, daar draait het om. Chatbots kunnen daar zeker bij helpen en als het goed is, halen ze heel wat werk weg.

Trend 4 – Correcte bedrijfsdata en reviews zijn belangrijker dan ooit

Je Google Bedrijfsprofiel bulkt van de reviews en reken maar dat die gretig geconsulteerd worden door potentiële klanten. Een goede reputatie is belangrijker dan ooit. Bovendien consulteren (potentiële) klanten hier ook de openingsuren en bellen ze je rechtstreeks. Het is onnodig om te zeggen dat correcte gegevens cruciaal zijn. Met onder meer NetSync hebben wij alvast alle tools voor handen om je bedrijfsdata up-to-date te houden.

Trend 5 – E-mailmarketing is een blijver

Trends komen en gaan, maar e-mailmarketing blijft bestaan. E-mails blijven belangrijk en de resultaten zijn nog steeds meer dan behoorlijk. Succesvolle e-mailcampagnes bestaan uit waardevolle en inspirerende content op maat. Het spreekt voor zich dat ook het merendeel van de e-mails mobiel worden bekeken en dat je hier maar beter rekening mee houdt. Met Sitee maken we het versturen van pakkende e-mailings alvast makkelijk.

Wil je meer weten over de digitale trends en hoe je er op in kunt spelen? Contacteer ons. We denken bij FCR Media graag met je mee en ondersteunen je van a tot z. Onze adviseurs staan met raad en daad voor je klaar.

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak