Wat is ChatGPT?
Wat is ChatGPT?

Wat is ChatGPT?

· · 4 minuten

ChatGPT, de nieuwste chatbot met een krachtige AI, doet heel wat stof opwaaien. Je kan er eender welke vraag aan stellen en inspiratie opdoen over tal van onderwerpen, maar wist je dat je er ook de marketing van je zaak mee kunt ondersteunen? Hier lees je hoe!

Wat is ChatGPT: de basis

ChatGPT is een chatbot, een computer waar je een gesprek mee kunt aangaan. De bot is ontwikkeld door OpenAI en maakt gebruik van generative pre-trained transformer (GPT), een bepaald taalmodel dat de computer in staat stelt uit elk gesprek te leren. Daarnaast heeft ChatGPT toegang tot haast het volledige internet tot en met 2021, waardoor de bot over een hoop kennis beschikt.

Het is dan ook logisch dat ChatGPT razendsnel een hype werd. Wil je meer leren over Columbus? Ben je op zoek naar code om je website te pimpen? Wil je je huiswerk laten uittypen zonder zelf opzoekwerk te verrichten? Iedereen zag meteen de talloze voordelen van ChatGPT. En wat kan je er ook op tegen hebben? Probeer het gerust eens zelf uit.

Hoe werk je met ChatGPT?

Nog een reden voor de populariteit van ChatGPT is de toegankelijkheid. Het is super simpel om er mee te werken. Als chatbot werkt de bot op basis van gesprekken. Je typt je vraag of opdracht (dit noemen we een prompt) en de bot voorziet een antwoord.

Ben je niet tevreden of wil je meer uitleg? Bied dan meer informatie in een volgende prompt en zo onstaat er een gesprek tussen jou en de computer. ChatGPT onthoudt je vorige opmerkingen en probeert je op die manier zo goed mogelijk te helpen.

Wat betekent ChatGPT voor je zaak?

Als kmo verlies je al snel tijd met taken die niet echt je specialiteit zijn. Zoek je bijvoorbeeld vaak naar inspiratie wanneer je nieuwsbrieven uittypt of het zoveelste social mediabericht publiceert? Vraag aan ChatGPT om je te helpen! Benieuwd naar hoe de bot je kan helpen bij je e-mailmarketing? Lees er hier meer over.

De chatbot is een bron van inspiratie voor eender welke zaak. Zelfs wanneer je vragen hebt over een bepaalde marketingstrategie of verkoopstechniek, kan ChatGPT gedetailleerde informatie geven en je helpen je zaak te groeien.

Maar pas op!

Het klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn, en dat is op zekere hoogte ook zo. ChatGPT blijft een computer, en hoewel die steeds bijleert, is de bot nog ver verwijderd van het menselijk redeneervermogen. Je kan er een goed gesprek mee voeren en veel uit leren, maar het vervangt je eigen capaciteit niet.

Hou altijd in je achterhoofd dat de kennis van ChatGPT stopt bij 2021. Over actuele zaken heeft de bot dus geen kennis. Daarnaast loopt de chat nog steeds geregeld vast door een beperkte capaciteit. Ook zijn er nog steeds geen duidelijke richtlijnen in de wetgeving omtrent AI. Wie is de auteur van AI-teksten? Wie is er verantwoordelijk? Wat met foute informatie? De bedenkingen zijn eindeloos.

Zoals steeds is de gouden regel: blijf kritisch! ChatGPT is een goudmijn aan kennis en inspiratie, maar door die zorgeloos over te nemen, leer je zelf niets. Je kan er niet op vertrouwen dat alle input die je krijgt, foutloos is. Expertise van buitenaf blijft noodzakelijk, zeker als het over zoiets belangrijks gaat als je eigen zaak. Onthou dat je hiervoor altijd bij FCR Media terecht kan!

Deze blog is een samenvatting van het webinar ChatGPT dat we op 4 mei 2022 organiseerden. Ben je benieuwd naar onze andere webinars? Neem een kijkje en schrijf je gratis in!

In dit artikel
Praat vandaag nog met een expert!

Wij geven je gratis advies op maat van je behoeften!

Maak een afspraak