1. Bepaal de juiste zoekwoorden
In deze stap zoek je de beste zoekwoorden. De Keyword Planner is een prima hulpmiddel dat populaire zoekwoordcombinaties weergeeft met bijhorend zoekvolume. Ook een indicatie van de concurrentiekracht van het woord komt aan bod: hoe duurder het keyword, hoe meer concurrentie. Wist je trouwens dat de tool volledig gratis is? Je hebt enkel een eigen Google Adwords-account nodig. Tip: gebruik bij ‘opties voor zoekwoorden’ de optie ‘exact’. Zo krijg je het precieze volume voor dat specifieke zoekwoord te zien.
2. Kies andere zoekwoorden per webpagina
Bepaal voor elke pagina van je website de beste zoekwoorden. Het is belangrijk dat elke webpagina van je site een ander onderwerp aansnijdt, zodat je ze kunt optimaliseren met een uniek zoekwoord.
Stel je in de plaats van jouw toekomstige klant en bedenk welke zoekopdrachten die zou ingeven. Neem ook concurrerende websites die hoog scoren in Google onder de loep. Die leveren vaak ook goede zoekwoorden op.
3. Integreer de zoekwoorden in je website
Bij deze stap gaat het om de integratie van zoekwoorden in de content op je webpagina. Met content bedoelen we de titels, teksten en de “meta descriptions” van elke individuele webpagina. Google houdt van sterke content (SEO). Dat wilt zeggen dat de teksten relevant, begrijpbaar en lang genoeg moeten zijn én de juiste zoekwoorden moeten bevatten. Integreer per webpagina 1 tot 3 zoekwoorden. Kies er niet meer, want Google houdt niet van “Keyword stuffing” (overmatig gebruik van zoekwoorden).
- Titel en subtitels
Plaats de zoekwoorden in de titel en laat ze terugkomen in de subtitels. Google let bij de indexatie (of de opname van jouw website in zoekresultaten) namelijk op het gebruik van (tussen)titels. - Tekst
Gebruik zoekwoorden doorheen je tekst en zorg voor een optimale keyworddichtheid door ze 1 à 2 keer te gebruiken per 100 woorden. Vermeld ze niet vaker, anders beschouwt Google dat als spam. Let er ook op dat je zoekwoorden in de eerste paragraaf voorkomen, omdat Google dat hoger waardeert. - Meta tags
Voeg meta tags, zoals de naam en een beschrijving van jouw bedrijf, toe in de html-sectie van je pagina en laat Google zo precies weten waarover een pagina gaat.
Kan jouw website een SEO-optimalisatie gebruiken? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag verder!